Divadlo Na zábradlí představí novou komedii Zlatá pláž

Již od června se probouzí k životu také pražská kulturní scéna a těšit se v nejbližší době můžete na naplánované předpremiéry inscenace Zlatá pláž, která je k vidění v Divadle Na zábradlí.

Nový text od Jaroslava Žváčka v režii Jana Prušinovského mělo divadlo s ohledem na epidemiologickou situaci původně uvést ve třech červnových termínech, a to vždy pro 46 diváků. Nakonec, po rozvolnění vládních opatření navyšuje divadlo kapacitu a dává do prodeje dalších 300 vstupenek.

Autorskou dvojici Žváček & Prušinovský pojí spolupráce na mnoha projektech ve filmu, v televizi i v divadle, Na zábradlí se však divákům představí poprvé. Původní text na téma: Může ošklivý člověk beze škol dosáhnout životního štěstí? Říká se, že kdo se snaží, dosáhne, čeho chce; ale proč se snažit, když to nikdo neocení? Hlavní hrdina – mladý kluk, kterému se podle jeho vzhledu přezdívá Zombík, získá šanci, leč promění se v monstrum, které nejenže pokouše ruku, která ho krmí, ale ještě tou utrženou rukou všem nafackuje. Příběh jedince s handicapem, který se stává pro své okolí postrachem, zpracovává Jan Prušinovský ve stylu crazy komedie.

V inscenaci Zlatá pláž vystoupí Jana Plodková jako neurotická matka, Jiří Vyorálek jako dobrácký kamioňák, Petr Čtvrtníček jako plastický chirurg i rumunský policista, Jiří Černý jako tváře zbavená lidská kreatura a další rozehrají v rychlém tempu sérii událostí, které se vymykají veškerému očekávání. Na jeviště bude k vidění jak kamion, tak rumunská policejní stanice či zlatá pláž.

Prozatím budou muset mít diváci na červnových představeních nasazené roušky po celou dobu představení a divadlo bude i nadále v režimu zvýšených hygienických opatření. Probíhat bude mimojiné i ionizace vzduchu v prostoru divadelního sálu a diváci budou mít k dispozici dezinfekci rukou.

Představení se uskuteční ve třech termínech v červnu a na scénu se opětovně zase vrátí až na podzim v září a říjnu.
Lístky je možné zakoupit v předprodeji zde: https://www.nazabradli.cz/cz/program/zari

Zdroj: Divadlo Na zábradlí

Podělte se s přáteli: