Illusion Art Museum Prague a Muzeum Smyslů vás oklamou i pobaví

Máte rádi zábavu a rádi se smějete? Přijďte ošálit své smysly do Muzea Smyslů a do historicky prvního otevřeného muzea svého druhu, Muzea iluzivního umění a trick-artu v Praze – IAM Prague.  I díky výjimečné poloze IAM Prague, které se nachází naproti věhlasnému orloji, je možné si prohlédnout pražskou kulturní perlu v klidu z oken netradičního muzea.

Pokud jste fanoušky kouzlení, klamů, iluzí a krásných fotografii, tak byste si neměli nechat ujít zábavnou expozici, která potěší návštěvníky každého věku. Nabízené exponáty v IAM Prague přináší umělecké iluze od těch historických, až do dnešní doby selfie a sociálních médií 21. století. Samotná výstava vybízí své nadšence ke hře a interakci s vystavenými exponáty, a to hned ve dvou patrech historického domu na Staroměstském náměstí.

Návštěvník si může užít iluzivní umění skutečně naplno. Skupinky, rodiny s dětmi, přátelé nebo dvojice jistě ocení pestrost expozice, při které se nebude nikdo nudit. Kreativitě se při pořizování zábavných fotografií meze nekladou, a tudíž se při jejich tvorbě všichni pobaví. Dokonce Muzeum nabízí i služby místních rádců a fotografů, kteří rádi poradí i vyfotí u jednotlivých zastávek vaší tour. Exkluzivní galerie umění čas od času obměňuje jednotlivá díla i vystavené modely, a proto vás při další návštěvě může opět příjemně překvapit další klamavá iluze.

Místní pražské iluze se vztahují k významným událostem a osobnostem českých dějin. Vyzkoušet si můžete reverzní perspektivu v dílech významného umělce Patricka Hughese, zhlédnout 3D anamorfózy od Patrika Proška, objevit metalurgické obrazy od Ladislava Vlny nebo budete okouzleni před 3D obrazy Ivany Štenclové a Zdeňka Daňka.

Hrajte si s interaktivními exponáty, vytvořte si nezapomenutelné vzpomínky a odhalte, jak Vám perspektiva může otevřít nové světy. Pořiďte si fotografie, které budete milovat vy, celá Vaše rodina i přátelé.

Další informace o vstupném a otevírací době k nalezení zde: https://www.iamprague.eu/cs

Pokud jedna zábava a oklamání lidských vjemů nestačí, tak Praha nabízí další neméně zábavný přídavek pro okouzlení a ošálení vašich smyslů. Obdobně hravou a klamavou výstavu nabízí Muzeum Smyslů v Jindřišské ulici nedaleko Václavského náměstí.

Muzeum Smyslů je také domovem zážitků, které probudí lidské smysly a inspiruje vás k tomu, abyste více objevovali. Zažijte nepředstavitelné ve světě, jak zábavném, tak vzdělávacím, bláznivým, tak i racionálním. Prostor pro nudu zde není vymezen.

Jedná se o interaktivní muzeum, kde se můžete stát součástí expozice! K vidění je více jak 50 exponátů, které vybízí k prozkoumání. nejrůznějších zkreslených místností přes úžasné instalace po obrázky s optickými iluzemi. Každý z těchto exponátů nabízí příležitost ke kladení otázek a poučení o našich smyslech a vnímání. Váš pohled na věc se po návštěvě změní. Nasednete na horskou dráhu plnou naprosto odlišných dojmů a pocitů. Jste připraveni? Zkoumání neznámého vždycky vyžaduje trochu odvahy. Připustit, že se naučíme něco nového, vždycky vyžaduje trochu odvahy. Ale nebojte se. Vzpomeňte si, že když jste byli malí, všechno bylo nové. Učili jste se pomocí zážitků a podívejte, kam jste se až dostali. Dovolte si prožít zážitek plný kouzelných a vzdělávacích okamžiků.

Další informace jsou uveřejněny zde: https://muzeumsmyslu.cz/

Podělte se s přáteli: