Afrika v Praze

Botanická zahrada Vás zve na ochutnávku afrických specialit. Kromě výborného jídla se můžete těšit i na doprovodný program, který přiblíží kulturu afrického kontinentu. Uprostřed července tak můžete ochutnat přímo v zelených exteriérech Afriku všemi smysly.

O víkendu  14.-15.7. se od 10 do 20h zahrada rozezvučí rytmy z různých koutů Afriky. Budete nejen poslouchat, ale také se můžete aktivně zapojit a přijít si zabubnovat nebo se naučit tradiční i moderní africké tance. Především však můžete vyzkoušet nejrůznější nové chutě a vůně. Najdete tradiční pokrmy sladké i slané a odvážní mohou okusit, jak chutná hmyzí kuchyně. Vaši fantazii rozvlní nádherné barevné látky, ať už tradiční africké tisky a batiky nebo originální vzory na brokátech, v rámci originálních módních přehlídek. Bohatý program bude doplněný kreativními výtvarnými workshopy, jak pro děti, tak pro dospělé. V dílnách a na workshopech Vás čeká africká školička, kde si děti můžou vyrobit vlastní masku nebo šamanský kámen, v neděli potom africkou panenku nebo šperk. Masku vytvoříte i na dílně tvorby afrických masek líčením a kreativní tvoření čeká i při Volání Afriky.

O africkém kontinetu se více dozvíte na sérii přednášek a znalosti načerpáte i při komentovaných prohlídkách výstavy afrických soch.

Detailní program najdete zde.

 

Podělte se s přáteli: