Již za necelý měsíc vystoupí v Praze legendární Lenny Kravitz

Po šílenství, které zacloumalo Prahou dvěma koncerty latino krále Enriqua Iglesiase, nadchází další netrpělivě očekávané vystoupení: americký zpěvák a multi-instrumentalista s ukrajinsko-bahamskými a židovskými kořeny, Lenny Kravitz, zavítá v rámci svého letního evropského turné 2. června 2018 do pražské O2 areny.

Zpěvák, skladatel, herec a producent, jehož „retro“ styl spojuje rock, soul, funky, reggae, hard rock, psychedelic i folk vystoupil v české republice poprvé v roce 1996 na pražském Výstavišti. Naposledy do Prahy oficiálně zavítal v roce 2014. V roce 2016 se v Česku objevil, aby více méně v utajení vystoupil na soukromém večírku.

Za téměř třicet let své kariéry vydal Kravitz deset studiových alb, kterých se po celém světě prodalo přes 38 milionů kusů. Získal čtyři po sobě jdoucí ceny Grammy a zároveň je držitelem rekordu jako nejčastěji oceňovaný umělec v kategorii Nejlepší mužský rockový pěvecký výkon. K hlavním i doprovodným vokálům ve studiu často hraje na kytaru, baskytaru, bicí, klávesy a perkuse.

Kravitz proslul i jako herec – objevil se ve filmu Precious, v obou dílech kasovního trháku Hunger Games nebo ve snímku Komorník, který režíroval Lee Daniels.

Po čtyřech letech od poslední nahrávky Strut vytvořil třiapadesátiletý zpěvák nové album Raise Vibration. Písně z novinky, ale také průřez svou třicetiletou hudební kariérou, zahraje 2. června v pražské O2 aréně.

Šarmantního hudebníka, mezi jehož partnerkami se objevila i herečka Nicole Kidman, přiváží do Prah společnost Live Nation. Lístky jsou v prodeji zde: https://www.livenation.cz/show/1087025/lenny-kravitz/Prague/2018-06-02/cz

Podělte se s přáteli: