Vydejte se na Štědrý den do tropického ráje

Botanická zahrada hl. m. Prahy pro své návštěvníky připravila na Štědrý den vánoční dárek v podobě ceny vstupenky za 1 Kč do skleníku Fata Morgana! Přeneste se na chvíli ze středoevropské zimy do tropického pralesa a projděte se vánočně vyzdobeným skleníkem. Seznámíte se s výstavou Americké pokojovky a sváteční atmosféru doladí adventní a vánoční aranžmá. Procházku zimní zahradou můžete zakončit ve Vinotéce sv. Klára se sklenkou svařeného vína u hořícího krbu. Skleník Fata Morgana je na Štědrý den otevřený od 9 do 14 hodin, Vinotéka sv. Klára od 11 do 15 hodin.

Trojská botanická zahrada je ideálním místem pro zimní procházku, ale i pro výpravu do exotického světa pouští, polopouští, vysokých pohoří i nížinných deštných lesů. „Jak se již stalo tradicí, i letos jsme pro návštěvníky na Štědrý den připravili možnost projít se skleníkem Fata Morgana a zpříjemnit si tak čekání na sváteční chvíle v kruhu rodiny. V tento den platí speciální jednotné vstupné do skleníku 1 Kč,“ říká Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Toulky zahradou můžete zakončit v místní Vinotéce sv. Klára, kterou najdete ve viničním domku na stejnojmenné vinici. Z nabídky místních vín si určitě vyberete. Nechybějí ani speciality v podobě slámového vína, matolinových pálenek. Rádi vám zde připraví i výborný svařák. Sháníte dárek na poslední chvíli? Zakoupená vína vám tu dárkově zabalí.

„Ke štědrovečernímu smaženému kaprovi doporučuji náš Ryzlink rýnský 2016. Jedná se o tučnější pokrm, ke kterému se svěží ryzlink s výraznější kyselinou skvěle hodí. Pokud je štědrovečerní večeře zakončená jablečným štrúdlem, doplnila bych skleničkou Rulandského šedého 2016. Je krásně plné, chuťově bohaté a dobře doplní tento tradiční moučník,“ radí Eliška Muchnová, vedoucí Vinotéky sv. Klára.

„Brunch 25. prosince bych zahájila Modrým Portugalem rosé 2016. Doporučuji ho pro líné vstávání,“ dodává Muchnová.

Na Štědrý den je Vinotéka sv. Klára otevřena od 11 do 15 hodin. Další sváteční dny můžete vinotéku navštívit od 11 do 17 hodin. Na silvestra a první den nového roku bude vinotéka uzavřena.

Podělte se s přáteli: