Již 7. ročník Vegefestu proběhne 30. září – 1. října 2017 na pražském Vyšehradě

Vegetariánský festival vznikl v roce 2011 se záměrem představit rozmanitost, možnosti a nové trendy současného vegetariánství a zdravého stravování. Jeho mottem je oslava bytí a dobrého jídla.

Tento záměr se postupně rozšířil od gastronomie dále směrem k tématu zachování udržitelných a přirozených podmínek života na Zemi, k uvědomělému a šetrnému přístupu k přírodním zdrojům a jejich využití. Festival nabízí prostor pro všechny, kdo cítí potřebu spoluvytvářet společné kvalitní životní prostředí zodpovědně, s respektem k jedinečnosti života.

Cílem je nabídnout inspirativní kvalitní pokrmy i nápoje a odborné informace ze světa gastronomie. Gastronomickou nabídku doplní bohatý doprovodný program pro celou rodinu a prodej doplňkových produktů ve festivalové tržnici. Doprovodný program bude probíhat na několika místech a bude zahrnovat koncerty, zpěvy a tance, interaktivní workshopy pro děti i dospělé, živé ukázky vaření, přednášky, dětský koutek  divadlo, meditace a cvičení pod širým nebem, Dařiště, CykloFreshBar, masážní stan, strom přání a vděčnosti a další.

V letošním roce chtějí navíc pořadatelé festivalu v souladu s posláním Vegefestu zabránit vytvoření několika tun netříditelného odpadu a přiblížit se tak koncepci Zero Waste, která podporuje myšlenku vytvářet co nejméně odpadu a s tím, který vznikne, naložit odpovědně a s co nejmenší zátěží pro životní prostředí.

Návštěvníci Vegefestu mohou mj. navštívit tzv. Dařiště, které štědrá sociální síť Hearth.net otevře i letos. Je to prostor pro lidskou štědrost, laskavost, pomoc. Více o principu Dařiště můžete číst na: http://blog.hearth.net/dariste/

Na místě najdete též Masážní stan (Healing Temple), kde skupina profesionálních masérů a bodyworkerů nabídne krátké relaxační masáže v délce 10-30 minut. Použité masážní techniky jsou “suché”(thajská a čínská tlaková masáž, shiatsu a reflexní terapie), klient se tedy nemusí svlékat ani obávat o oděv mastný od masážních olejů.

Více info najdete na: http://www.vegetarianskyfestival.cz/

Podělte se s přáteli: