FOK zakončí léto tradičním koncertem ve Valdštejnské zahradě

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK po roce opět zahraje pod širým nebem v nádherných prostorách Valdštejnské zahrady. Na zakončení léta si orchestr s dirigentem Janem Kučerou připravil program filmové a klasické hudby, který se ponese v duchu nadcházející 83. koncertní sezóny.

Ve středu 30. srpna od 17 hodin rozezní raně barokní zahradu pod Pražským hradem melodie z filmů Sedm statečných, Na sever severozápadní linkou a Harry Potter, návštěvníci se také mohou těšit na tance z Prodané nevěsty Bedřicha Smetany nebo předehru k opeře Carmen George Bizeta. Vstup na koncert je zdarma.

V 83. koncertní sezóně FOK, která bude oficiálně zahájena 13. září 2017 koncertem v Obecním domě s Pinchasem Zukermanem, bude již třetí sezónu šéfdirigentem orchestru Pietari Inkinen. Pod jeho taktovkou zazní díla velikánů, jako jsou Brahms, Beethoven nebo Bruckner, ale také díla, která u nás ještě nezazněla – Sibeliova chorální symfonie Kullervo nebo Rautavaarova poslední dokončená kompozice Na počátku. „Skvělý bude jistě také závěrečný koncert se Simonem O’Neillem a Glagolskou mší,“ říká Pietari Inkinen.

Třetí sezónu se rovněž po bok orchestru postaví José Cura, který letos završí svou rezidenci, a to v několika rolích. Ve světové premiéře zazní jeho skladba Modus, zpívat bude latinsko-americké písně a dirigovat mimo jiné Musorgského Obrázky z výstavy či českou premiéru jediné symfonie polského autora Mieczysława Karłowicze.

Mezi mimořádnými koncerty sezóny se objeví projekce filmu Obchod na korze s živou hudbou, recitál Julie Fischer nebo houslové gala k 60. výročí Kocianovy houslové soutěže v režii Pavla Šporcla, který je nově i tváří edukativních programů FOK. Přibude také zcela nový společný projekt s Divadlem Viola, cyklus Slovo a hudba.

FOK VE VALDŠTEJNSKÉ ZAHRADĚ: 30. 8. 2017, středa, 17.00 hod., Valdštejnská zahrada, vstup volný

FILMOVÁ HUDBA Harry Potter, Sedm statečných, Na sever severozápadní linkou

BEDŘICH SMETANA Prodaná nevěsta – Tanec komediantů, Furiant

ANTONÍN DVOŘÁK Rusalka – Polonéza, Čert a Káča – Pekelný tanec

GEORGES BIZET Carmen – Toreadoři, Píseň Toreadora, Arlézanka – Farandole

HECTOR BERLIOZ Faustovo prokletí – Uherský tanec ARAM CHAČATURJAN Gajané – Šavlový tanec

SYMFONICKÝ ORCHESTR HL. M. PRAHY FOK

Jan KUČERA | dirigent

Promo video: https://youtu.be/Q40I21U8ZH4

 

Podělte se s přáteli: