Městská divadla pražská z důvodu vážné nemoci přesouvají premiéru inscenace 60ʼs aneb Šedesátky

Městská divadla pražská přesouvají z důvodu vážné nemoci v hereckém souboru premiéru inscenace 60ʼs aneb Šedesátky. Současně se ruší i veřejné generálky 8. a 9. června a také všechny plánované červnové reprízy. Premiéra inscenace se odehraje 11. září 2017.

Vstupenky je možné vrátit na pokladnách divadel ABC a Rokoko, nebo telefonicky přerezervovat na číslech 222 996 114 a 222 996 131. O nových termínech repríz se mohou diváci informovat na webových stránkách Městských divadel pražských, FB stránce, ale i na pokladnách divadel ABC a Rokoko.

Na prknech Divadla ABC si diváci tedy až na podzim připomenou dobu 60. let, kdy se ve světě i u nás dostávala ke slovu první poválečná generace a nastávala doba hravosti i rozkvětu kultury. V hlavní roli hudební komedie z dílny Jiřího Janků a Petra Svojtky vystoupí Hanuš Bor a jeho ženu ztvární Veronika Gajerová.

Tvůrci inscenace měli už od počátku jasno, že chtějí vytvořit hudební komedii, protože právě prostřednictvím písniček připomenou divákům tuto nezapomenutelnou dobu. V inscenaci tak zazní hudba z šedesátých let, jako například písně Louise Armstronga, Beatles, Davida Bowieho a dalších.

Tato hra navazuje na linii předchozích inscenací Bedřich Smetana: The Greatest Hits nebo V+W Revue. „Téma ovšem nezpracováváme formou revue ani zcizujícího přístupu či divadla na divadle jako u předchozích titulů. Tentokrát jsme se rozhodli jít cestou příběhu a konkrétních postav,“ vysvětluje režisér Petr Svojtka.

V 60’s aneb Šedesátky diváci uvidí Hanuše Bora, Veroniku Gajerovou, Lucii Pernetovou, Radima Kalvodu, Vasila Fridricha, Pavla Juřicu, Ninu Horákovou, Zdeňka Velena, Zbigniewa Kalinu, Romana Říčaře, Evellyn Pacolákovou a Veroniku Janků.

Více info na: http://www.mestskadivadlaprazska.cz/

Podělte se s přáteli: