Soutěž o čtyři vstupenky na představení Louskáček, vánoční sen

Balet Louskáček, vánoční sen má v pražském divadle Hybernia poslední představení již 18. 1. 2017. Soutěžte s námi o lístky na toto představení.

Pohádka plná fantazie, dílo slavného romantického spisovatele E. T. A. Hoffmanna (v originále Louskáček a Myší král) posloužila jako skvělá předloha k baletnímu libretu A. Volkova, který pro P. I. Čajkovského připravil bohaté a dětskou představivost provokující dílo; líčí barvitě události kouzelné štědrovečerní noci, kterou putuje Klára se svým ochráncem – Princem Louskáčkem do jeho pohádkové říše a zase zpět.

Nápaditou choreografii vytvořil slavný baletní mistr Marius Petipa. Pro své hudební i dramatické kvality se tento balet vrací s železnou pravidelností na mnohé taneční scény a patří již neodmyslitelně k zimní, sváteční atmosféře.

Zodpovězte naši soutěžní otázku a vyhrajte dva lístky na Louskáčka. Odměníme celkem dva výherce!

Odpovězte na email balet.soutez@seznam.cz do 17. 1. 2017 do 18:00 hodin. Pokud vyhrajete, dozvíte se tak na svém emailu nebo telefonním čísle 17. 1. 2017 do 19:00. Nezapomeňte tedy uvést také své telefonní číslo.

Kdo vytvořil scénu k baletu Louskáček, vánoční sen?

a) Michal Horáček

b) Josef Jelínek

c) Gustav Skála

(Odpověď najdete zde: https://www.ticketportal.cz/event.aspx?id=135798 nebo v naší recenzi představení ze dne 12. 1. 2017.)

Představení vytvořily: First International Ballet School, Taneční konzervatoř Praha a Bohemia Balet, Taneční Centrum Praha a Baletní soubor DJKT Plzeň.

Podělte se s přáteli: