Dekkadancers chystá představení Mraky, Deka, Hovna

Tanečníci a choreografové z Národního divadla v Praze se opět vracejí na scénu Jatek 78 v pražských Holešovicích.

V neděli 15. 1. 2017 od 19:30 Dekkadancers uvedou jeden ze svých dalších komponovaných večerů, tentokrát s názvem Mraky, Deka, Hovna. Na programu bude choreografie Jiřího Pokorného Černý mraky nepláčou, Deka pod dekou Viktora Konvalinky a Toma Rychetského a nakonec známá taškařice Jakstohoven, tentokrát však v novém kabátě.

Dílo Černý mraky nepláčou je inspirováno pocity a myšlenkami, které jsou vědomě i nevědomě potlačovány a skrývány v nitru lidské duše. Z naší lidské schránky se stává tvrdý krunýř, nepropustný a dokonale maskovaný celou škálou lidských tváří, zatímco pod povrchem se skrývá jen ta jedna jediná.

Nádražní čekárna malého italského městečka a oznámení o zpoždění vlaku. To je výchozí situace taneční grotesky Deka pod dekou, kterou vytvořili členové baletního souboru Národního divadla Tomáš Rychetský a Viktor Konvalinka. Kompozice je postavena na populárních italských písničkách, které přímo vybízejí k hravosti, parodii i efektním tanečním číslům.

Jakstohoven je choreografie (Tomáš Rychetský a Viktor Konvalinka). Mládí, hravost a neotřelé gagy, to jsou hlavní znaky tohoto vystoupení, které patří k nejoblíbenějším číslům. Tentokrát se objeví v inovované podobě s novými vtipy a pohybovými variacemi.

Tančí: Mathias Deneux, Adam Sojka, Marek Svobodník, Matěj Šust, Ondřej Vinklát, Štěpán Pechar, Tomáš Rychetský, Monika Hejduková, Lenka Hrabovská, Tereza Kučerová, Morgane Lanoue, Aya Watanabe, Magdalena Matějková, Kristýna Kornová, Jiří Waňka, Tomáš Kopecký.

Vstupenky na: https://goout.net/cs/listky/mraky-deka-hovna/ceu/

Podělte se s přáteli: