Autorský večer Hany Polanské Turečkové v podání sólistů Pražského komorního baletu

V sobotu 8. října bude v 19:30 ve Studiu ALTA – Hala 30 uveden autorský večer dvou choreografií Hany Polanské Turečkové. Na programu večera jsou balety Choreografická cvičení I. a Černé zrcadlo.

Choreografická cvičení I. (premiéra 19. července 2016) jsou nezávislým autorským projektem Hany Polanské Turečkové, k němuž přizvala tým umělců, se kterým pracuje již od roku 2013.  Téměř čtyřletá spolupráce choreografky a malíře Vladimíra Houdka přinesla filmové i jevištní koláže malby a tance hledající definici vztahu mezi jazykem obrazového ztvárnění a těla.

Existenciální abstraktní balet Černé zrcadlo vznikl v rámci oslav Roku České hudby 2014. Jedná se metaforu nikdy nepoznaného tajemství života a světa. Choreografie je inspirována obrazem Vladimíra Houdka „Černé zrcadlo“. Spolupráce Hany Polanské Turečkové a Vladimíra Houdka by se dala popsat jako „jevištní či filmová koláž tance a malby hledající definici vztahu mezi jazykem těla a obrazovým ztvárněním“ a je silně inspirovaná modernismem. Ústředním zájmem tvůrčí dvojice jsou současné možnosti abstrakce, která je vždy procesem, vztahem, abstrakcí něčeho a nikdy nedosáhne vytoužené čistoty a bezvztažnosti.

Vstupenky je možné zakoupit ve Studiu ALTA (www.altart.cz), případně na www.goout.cz.

Rezervace vstupenek je možné zasílat na email:  rezervace@altart.cz

Hala 30 Studia ALTA se nachází v areálu v Bubenské ulici. Vchod do areálu je možný jak z Bubenské 43, tak malým průchodem od Výstaviště hned vedle autobazaru – U Výstaviště 21. Nejbližší spojení: tram 17, 12, 24 zastávka Výstaviště Holešovice.

Podělte se s přáteli: