XIX. ročník mezinárodního hudebního festivalu Kytara napříč žánry vypukne již za pár týdnů

Zahajovací koncert renomovaného festivalu Kytara napříč žánry proběhne již 9.10. v žižkovském Atriu. Letos se na něm představí Karlijn Langendijk (NL) a Meinen Sönke (D). Mezi dalšími hvězdami festivalu letos nebude chybět americká rebelka Jennifer Batten (ano, ta, která hrála na nejslavnějších turné Michaela Jacksona) nebo newyorkská kytarová legenda Adam Rafferty.

Karlijn Langendijk, velká obdivovatelka Tommyho Emmanuela, měla možnost zahrát si společně se světovým kytarovým velikánem na jednom pódiu. Později hrála s Gareth Pearson a Emil Ernebro a koncertovala po Německu a Číně. Od roku 2012 studuje na konzervatoři v Utrechtu, kde v několika projektech tvoří vlastní hudbu. Loni vydala společně s kytaristou Timem Urbanem své debutové album „Leap of Faith“. V současné době je na roční stáži v Drážďanech, kde pokračuje ve studiu na Hochschule für Musik Carl Maria von Weber Dresden.

Světový talent, akustický kytarista a skladatel Soenke Meinen, se narodil v roce 1991 v Aurichu v Dolním Sasku. Hře na kytaru se věnuje od svých 8 let. Za sebou má už přes 250 koncertů. Kromě sólových koncertů vystupuje též v duu s kytaristou Philippem Wiechertem, s nímž vydal v roce 2013 album „PhiliSoephical Journey“. Na pódiu si už zahrál s takovými hvězdami jakými jsou Adam Rafferty, Peter Finger, Joscho Stephan a Joe Robinson a jako support hrál Tommymu Emmanuelovi a dalším hvězdám. Mimo jiných ocenění vyhrál v roce 2008 3. místo v soutěži Open Strings jako nejmladší soutěžící a v roce 2016 získal cenu v soutěži European Guitar Award. V roce 2011 se Meinen stal zakladatelem a jedním z uměleckých ředitelů mezinárodního kytarového festivalu International Freepsum Guitar Festival.

Informace k dalším koncertům a vystupujícím najdete na: http://www.kytaranapriczanry.cz/

Podělte se s přáteli: