Držte se Zábradlí, držte se online

Stejně jako další pražská divadla, tak i Divadlo Na zábradlí muselo pozastavit hraní pro veřejnost, aby tak napomohlo zvládnutí pandemie COVID-19. Divákům však i nadále nabízí kulturní obsah, a to v podobě streamu inscenací, podcastů, rozhovorů, či krátkých videozpovědí zapomenutého herce. Nadto pro fanoušky divadla připravilo Vánoční nabídku a zcela nový merchandise.

Divadlo Na zábradlí přes všechna opatření usilovně pracovalo a připravilo hned několik novinek. Ve svém historicky prvním online živém streamu představilo 22. listopadu Černou komedii na klasické téma s bluegrassovou hudbou a bezdomovci a ve streamovacím duchu se pokračuje i nadále. Další z řad novinek jsou stále oblíbenější podcasty.

Podcasty Úrodná půda jsou rozhovory režijního tandemu Borise Jedináka a Petra Erbese s nejrůznějšími tvůrci o nejrůznějších tématech na míru dělané uměleckému programu Divadla Na zábradlí. První díl v rozhovoru představil mladého českého umělce Martina Hurycha, který mluvil o své tvorbě vycházející z autorova aktuální aktuálního života v Holandsku, kde vedle studia na Institute of Sonology v Haagu pracuje jako rozvažeč jídla. V rozhovoru probírali kromě umělecké tvorby i rozdíly studentského a uměleckého života mezi Holandskem a Českou republikou, nebo různé zajímavé detaily z práce rozvažeče jídla a z ní pramenících tvůrčích impulsů. K rozhovoru se navíc přidala i online vernisáž Hurychovy výstavy, kterou po otevření divadla budou moci diváci spatřit v prostoru foyer.

Druhý díl Úrodné půdy zase tematicky navazuje na připravovanou premiéru inscenace Freudovo pozdní odpoledne v režijním vedení Davida Jařaba. V rozhovoru s Kateřinou Zachovou Vyléčit se malbou se mohou posluchači dozvědět o arteterapii, práci s drogově závislými a o Freudově pověstném doutníku. Tato témata navíc budou dále rozvedena v připravovaných workshopech k nové inscenaci. Kromě sofistikovaných, intelektuálněji laděných rozhovorů připravují herečky Barbora Bočková a Kateřina Císařová odlehčená, obyčejná povídání o obyčejných věcech – s trochou nadsázky pojmenované Říkáme říkání, povídáme povídání. Povídat si nebudou však jen mezi sebou, ale i s hosty z nejrůznějších divadelních profesí. První díl Říkáme říkání byl uveden na konci listopadu.

Nucenou divadelní pauzu využila produkční část týmu Divadla Na zábradlí a pro diváky připravila pestrou Vánoční nabídku. Ta obsahuje několik různých produktů. Kuponové předplatné se sestává z 6 kuponů, které lze vyměnit za lístek na libovolné představení z našeho repertoáru. Za cenu 1800 Kč tedy divák získá vstupenky v hodnotě minimálně 2100 Kč. Další součástí naší Vánoční nabídky jsou Poukazy, obsahující buď dvě vstupenky na místa 3. kategorie za 500 Kč, nebo dvě vstupenky do 1. kategorie za 700 Kč. Navíc jsme pro naše fanoušky též připravili dárkový balící papír a stužky s motivem Zábradlí, zbrusu nová trička a ponožky v designu Studia Najbrt, které nesmí chybět pod žádným vánočním stromečkem. Kuponové předplatné, Poukazy i nový merchandise pak lze všemožně kombinovat díky Dárkovým balíčkům, které navíc skrývají i jeden tajný speciální dárek. Jednotlivý merchandise je pak k dostání i na e-shopu 2market.cz.

A na co se mohou diváci těšit po uvolnění opatření? Soubor Divadla Na zábradlí v čele s Davidem Jařabem připravuje zbrusu novou operetu Freudovo pozdní odpoledne. S původními písněmi Jakuba Kudláče se ponoříme do blyštivého prostředí Vídně konce 19. století. Zakladatele psychoanalýzy ztvární Václav Vašák a na slavné pohovce se vystřídají v různých rolích Jana Plodková, Petra Bučková, Anna Fialová, Anežka Kubátová, Robert Mikluš, Jiří Černý a řada dalších.

Více se diváci mohou dozvědět také na filmnazivo.cz.

Podělte se s přáteli: