The Greatest Show zvedla diváky ze židle

V pondělí 11.11. se v divadle Hybernia odehrálo brilantní představení The Greastest Show Live Concert. Melodie a texty písní ze slavné filmové předlohy The Greatest Showman vtáhly diváka do energického děje hned od první minuty a až do samotného konce ho nepustily.

Již při vstupu do foyer divadla se linuly známé tóny z filmové inscenace, o které se postarala kapela Lovesong Orchestra, jež se ujala i velkolepého úvodu muzikálového ztvárnění. Impozantnost Show se díky předešlým ohlasům a recenzím předpokládala, avšak osobní zážitek je skrytě nepopsatelný, spíše až nadpozemský. K divákovi se dostává velká dávka pozitivní energie, radosti, úsměvů a nadšení, a to po celou dobu hudebního představení. Atmosféra večera se skutečně slučuje s poselstvím Phinease Taylora Barnuma, zakladatele cirkusu, jehož motto znělo: „The noblest art is that of making others happy.“ – „Nejvznešenější umění je to, které dělá lidi šťastnými“, a tak se stalo. Diváci okusili něco nevídaného. Pěvecké výkony světových kvalit, ze kterých často až mrazilo, byly pozvednuty na vyšší úroveň díky fascinujícímu tanečnímu vystoupení a závěsné akrobacii.

Odhodlání, vášeň a energie, kterou umělečtí protagonisté vložili do každého detailu uskutečněné Show, je patrná hned v prvních minutách. Režisér a producent Jiří Peter přijal zhmotnění Show pro české obecenstvo jako ambiciozní výzvu a vsadil na autentičnost a silný emotivní prožitek podložený přímo originálním zněním od jejich Oscarových autorů, dvojice Benj Pasek & Justin Paul. Návštěvník měl proto unikátní příležitost vcítit se do již známého příběhu a postav z filmové předlohy. V průběhu zazněly oblíbené hity jako A Million Dreams, From now on, Never enough nebo nejpopulárnější This is me.  

Hlavní postavu P.T. Barnuma ztvárnil Martin Šemík, který zpěvem a autorským vyprávěním provázel hlediště dějovou linkou muzikálového příběhu. Za každým úspěšným mužem údajně stojí silná žena. Barnumovou životní oporou se stala chápavá Charity, v jejíž roli se představila talentovaná Petra Vojtková, známá z divácky vysoce ceněného muzikálu Mamma Mia.

Jediné, co lze celému představení vytknout, je jeho délka. Přibližně hodinová podívaná uteče bleskovou rychlostí, a to i z důvodu, že pozitivní atmosféra linoucí se celým večerem je doslova elekrizující a mnozí by si přáli, aby děj a příběh průkopníka cirkusové zábavy nikdy neskončil.

Publikum se s příběhem P.T. Barnuma a jeho vyprávěním rozloučilo bouřlivým potleskem ve stoje a vzdalo tak poklonu uměleckému zpracování a talentu samotných vystupujících.

Pokud jste stále nezavítali a máte rádi film The Greatest Showman, tak byste si tuto hudební akci neměli nechat ujít. Velkolepá podívaná se v Praze zopakuje ještě ve třech nadcházejících termínech – 18.12., 22.1. a 26.2.

Lístky zakoupíte zde: https://www.ticketmaster.cz/artist/the-greatest-show-live-in-concert-vstupenky/1010141

V současnosti je v Hybernii také k vidění muzikál Galileo, Mefisto či muzikál Tarzan inspirovaný hity Philla Collinse.

Napsala: Jitka Rychnová
Fotografie: Jitka Rychnová, Radek Holeš

Podělte se s přáteli: