FOK představí dětem Bedřicha Smetanu

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK ve svém tradičním cyklu koncertů pro rodiny s dětmi Orchestr na dotek v 85. sezóně přivítá dva skřítky – Béďu a Betty, které ztvární herci Tomáš Kyselka a Anna Jiřina Daňhelová. Skřítkové dětem v průběhu sezóny představí čtyři české nejznámější skladatele: Bedřicha Smetanu, Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů. Začnou v sobotu 12. října od 11 hodin, jak jinak než Bedřichem Smetanou, kterému je hlavní síň Obecního domu zasvěcena.

 

 Koncerty Orchestru na dotek jsou určeny pro rodiče s dětmi ve věku 5 – 13 let. Program trvá přibližně 50 minut. Během něj si děti poslechnou části Mé vlasti a Prodané nevěsty, zazpívají si, zatančí, dozvědí se mnoho hudebních zajímavostí, zasoutěží si, a po jeho skončení mohou vylézt na pódium a vyzkoušet si hru na nástroje pod dohledem hudebníků z orchestru. Děti získají představu o tom, jaké je být třeba harfistkou nebo tympánistou.

Slovo režiséra a scénáristy Vladimíra Jopka

Ahoj všichni, ahoj děti. Přišli na svět Béďa s Betty. On je dlouhý, ona krátká, k hudbě otevřou vám vrátka. Jsou to skřítci neposední, leccos však o hudbě vědí. Vědí například, že se Bedřich Smetana narodil v pivovaru, jak se tančí Luisina Polka bez obalu, jak věštci hrají na harfy a kolik pramenů vyvěrá z Vltavy. Pokud se chcete dozvědět ještě více o Smetanově muzice, nazujte sváteční střevíce a přijďte za námi. Béďa a Betty vždy s chutí vypráví!

 

ORCHESTR NA DOTEK – BEDŘICH SMETANA

  1. 10. 2019 od 11:00

Smetanova síň, Obecní dům

 

SKOČ SI S CHUTÍ SE SMETANOU,

DĚCKA V KLIDU NEZŮSTANOU!

 

Podělte se s přáteli: