Moravské divadlo Olomouc v nové sezoně

Moravské divadlo nabídne v nové divadelní sezoně jedenáct premiérových titulů a k tomu hned několik projektů. Baletní soubor chystá workshopy pro malé i velké zájemce o tanec, soubor činohry oslaví třicáté výročí Sametové revoluce novou divadelní hrou a soubor opery a operety uvede koncert věnovaný dílu Zdeňka Fibicha. Vedle toho zakládá Moravské divadlo klub mecenášů a středoškolákům a vysokoškolákům nabízí Studentskou kartu.

Vedení baletního souboru plánuje v nové sezoně otevřít tvůrčí dílny, a to ve dvou variantách – ve všední dny pro školy a o víkendu pro rodiče s dětmi. „Sólisté našeho souboru předvedou taneční ukázku a naučí účastníky workshopu část choreografie. Bude možné vyzkoušet si baletní kostýmy a špičky, vyrobit si originální tematickou placku nebo se vyfotit se sólisty a získat jejich podpis během autogramiády,“ přiblížil umělecký šéf baletu Moravského divadla Michal Štípa. První tvůrčí dílna bude věnovaná chystané premiéře baletu Giselle a uskuteční se v sobotu 19. října v 15 hodin. „Zábavnou formou představíme historii tohoto baletu a přiblížíme jeho děj i slavná zpracování,“ doplnila dramaturgyně Martina Náhlíková. Kapacita workshopu je stanovena na 35 osob, vstupenky na akci lze zakoupit od 20. září. Baletní workshopy se do divadelního programu budou vracet s měsíční periodicitou. Vedle toho plánuje vedení souboru před každou z premiér setkání a besedy s choreografem a režisérem inscenace a představiteli hlavních rolí.

Z dalších aktivit baletního souboru v aktuální sezoně pak stojí za zmínku vystoupení na piazettě Národního divadla v rámci festivalu Zlatá Praha, a to v sobotu 28. září od 17 hodin. V listopadu se zástupci souboru představí na největším tanečním festivalu ve střední Evropě Dance Life Brno a příští rok v dubnu nebudou chybět na pražských oslavách Mezinárodního dne tance.

Se začátkem školního roku přichází Moravské divadlo s nabídkou pro všechny středoškolské a vysokoškolské studenty. Tradiční studentské předplatné střídá v novém divadelním roce Studentská karta, která kromě padesátiprocentní slevy na vstupenky nabízí další výhody včetně prohlídky zákulisí divadla či účasti na besedách s tvůrci inscenací. Studentská karta je určená pro všechny studující fanoušky a milovníky divadla ve věku od 15 do 26 let. Za 200 korun ji lze zakoupit v pokladně divadla a platí na aktuální divadelní sezonu 2019/2020. Držitel karty má možnost navštívit až pět představení v průběhu měsíce se slevou 50 procent. „Nejpozději do patnáctého dne v měsíci obdrží majitel karty informaci o zlevněných inscenacích, které má v nabídce na následující měsíc,“ sdělil vedoucí obchodního oddělení Moravského divadla Petr Zadorožný.

Start nové sezony využilo vedení divadla k založení mecenášského klubu. Chce tak oslovit všechny příznivce a pravidelné návštěvníky k podpoře své oblíbené kulturní instituce. Podle výše darované částky může dotyčný mecenáš vstoupit do zlatého, stříbrného či bronzového klubu a na oplátku získat řadu benefitů. „Jsme rádi, že náš nově založený Mecenášský klub Moravského divadla už má svého prvního člena. Stal se jím pan Ladislav Vitoul, jehož rodina má v Moravském divadle předplacenu lóži číslo osm v prvním pořadí už od roku 1924,“ zdůraznil ředitel divadla David Gerneš. Podrobnější informace najdete na webových stránkách divadla v sekci Partneři.

Zdroj: Moravské divadlo Olomouc

Podělte se s přáteli: