Ballet Hommes Fatals dnes přitančí na jeviště Divadla na Vinohradech

Ballet Hommes Fatals uvede stejnojmenné představení v pražském Divadle na Vinohradech dnes 8. června v 19 hodin. Jedná se o originální soubor baletních umělců, který představí známé scény klasického baletního repertoáru, kde virtuózní ženské role zatančí muži. Hlavními choreografy programu jsou Benjamin Husson, Guido Sarno a Mathias Deneux.

„Tento soubor jsme založili, protože se žádný podobný žánr v České republice nevyskytoval. Premiéra i další reprízy byly úspěšné, diváci byli nadšeni, měli jsme z toho velkou radost. Na závěr divadelní sezony přichází představení v novém kabátě. Labutí jezero zatančí premiérově Giovanni Rotolo jako Odetta. Také jsme vyšperkovali některé kusy ze známých baletů, aby měly zajímavější pointu a diváci se více pobavili,“ podotýká souboru Mathias Denneux.

Během komponovaného večera se představí sólisté souboru Karel Audy, Veaceslav Burlac, Giovanni Rotolo, Guido Sarno, Mathias Deneux, Jiří Waňka, Domenico di Cristo, Benjamin Husson, Roger Cuadrado a Federico Ievoli. Soubor obsahuje jen pánské obsazení, devět baletek a jednoho tanečníka.

Repertoár tvoří nejznámější scény z baletů v nové a humorné podobě, jako jsou např. Labutí jezero, Šípková Růženka, Giselle, Umírající labuť, Diana a Akteon a nově taky Romeo a Julie. „Balkonovou scénu z Romea a Julie neuvedeme v klasické podobě, jak jsou diváci zvyklí, vyváříme zcela novou choreografii, příběh bude trochu sarkastický s překvapivým vyústěním stejně jako naše Labutí jezero. I další známé variace předvedeme divákům v nečekané a originální podobě. Vybrané scény jsou vtipně vytvořené, jak po choreografické, tak herecké stránce,“ doplňuje choreograf a tanečník Benjamin Husson.

 Vstupenky na:

https://www.divadlonavinohradech.com/divadelni-hra/BALLET-HOMMES-FATALS

Podělte se s přáteli: