Réva vysazená Pierrem Richardem zapouští kořeny u viničního domku na vinici sv. Kláry

Stromy nebo keře v projektu Kořeny osobností v Botanické zahradě hl. města Prahy již vysadilo 85 významných českých či světově proslulých osobností. Tím 86. byl včera také známý francouzský herec, komik, režisér, ale také vinař, Pierre Richard. V jeho případě tak volba vysazovaného keře byla naprosto jasná.

Pierre Richard jezdí do Prahy pravidelně představovat svá vína z vinařství Château bel eveque z francouzské oblasti Languedoc. Vinařství si pořídil v roce 1978 a v tomtéž roce také byla vyšlechtěná poměrně málo známá odrůda Saphira, kterou herec při letošní návštěvě Prahy u viničního domku zasadil. S humorem sobě vlastním zažertoval, že jen doufá, že bude vysazovat jen jeden keř, nikoli celou vinici.

Kromě samotné výsadby měl také možnost zhodnotit místní vína, jež si vychutnal spolu s nádherným výhledem, který vinice poskytuje. A to můžete také, pokud zavítáte do Botanické zahrady a půjdete se podívat na stromy vysázené napříkad známými zpěváky, herci, režiséry, ale také Václavem Havlem, Jeho Svatostí 14.dalajlámou, Járou Cimrmanem nebo slavnými postavičkami dětských filmů.

 

 

 

Podělte se s přáteli: