V pořadí již 42. večer „Etno Music“ proběhne tradičně v Art Space na Valentýna

Pokud váháte, jak letos ne/oslavit svátek Sv. Valentýna, redakce nenudtese.cz doporučuje koncert „Etno Music“ ve výjimečných prostorách Art Space v historickém sklepě domu v Řetězové ulici na Starém Městě pražském.

Cílem a přáním provozovatelů Art Space je vytvářet prostor pro setkávání nadaných a tvořivých lidí z různých oborů a generací. Ve středu 14. 2. 2018 již poněkolikáté přivítá Art Space Jiřího Šámala, českého zpěváka a hudebníka, který je známý pro svou hru na „bubínek bohů“, Hang Drum, jehož transcendentální zvuk oslovuje stále nové příznivce. Jiří Šámal s oblibou kombinuje tento melodický perkusní hudební nástroj pocházející ze Švýcarska s českým folklorem.

Hang Drum patří mezi samozvučné nástroje a je tedy spíše než skutečným bubnům (tj. membránovým nástrojům) příbuzný činelům nebo steelpan. Skládá se ze dvou miskovitých kovových částí vytvrzených plynovou nitridizací. Hang Drum vznikl jako výsledek mnohaletého výzkumu sbírky rozličných nástrojů z celého svět. Poprvé se objevil na hudebním festivalu ve Frankfurtu v roce 2001. Vzhled Hangu je přisuzován švýcarským výrobcům hudebních nástrojů Felixu Rohnerovi a Sabině Schärerové.

V pořadu Etno Music vystoupí kromě Jiřího Šámala i jeho hosté z nejrůznějších oborů. Koncert začíná v 19:30.

Jednotné vstupné činí 100 Kč/osoba.
Ukázku z minulých večerů můžete zhlédnout zde:
Odkaz na stránky Art Space: http://www.retezova7.cz/
Podělte se s přáteli: