Již za dva týdny se koná vinobraní sv. Kláry v trojské botanické zahradě

O víkendu 16. a 17. září můžete na nejstarší vinici v Praze v rámci tradičního Vinobraní ochutnat nejen vína z místních hroznů, ale nabídku dalších českých i moravských vinařů. Chybět nebude ani oblíbený burčák a milovníci pálenek jistě ocení letošní novinku v podobě tří druhů matolinových pálenek.

Bohatý hudební doprovodný program bude probíhat po oba víkendové dny od 11.00 do 19.00 hodin. Zabaví se i děti, pro které je připraveno veselé divadélko a prezentační stánek botanické zahrady s rostlinnými úkoly a soutěžemi.

Zatímco sobota bude patřit zejména žánru country, v neděli se vinicí budou linout tóny tradičních cimbálovek. Milovníci jazzu si na své přijdou v prostoru Ornamentální zahrady, kde po oba dva dny zahraje skupina J. J. Jazzmen.

„Zdejší vinice patří svou rozlohou i historií mezi největší a nejstarší v Praze. Vhodné podloží, jižní orientace a trojské mikroklima jsou ideálním předpokladem pro vznik vynikajících vín. Není divu, že místní vinobraní přiláká každoročně stovky návštěvníků,“ zve na Vinobraní sv. Kláry Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Kromě široké nabídky vín z vinice sv. Kláry se představí například mělnické vinařství Vondrák, vinařství Maděřič z Moravského Žižkova, vinařství Konečný z Čejkovic a další.

 

Botanická zahrada také nabízí prohlídku expozicí výroby vína s průvodcem. Prohlídky budou probíhat po oba dny v časech 12.00, 14.00 a 16.00 hodin a stojí 350 Kč na osobu. V ceně vstupenky je zahrnuto vstupné na Vinobraní, exkurze po expozici a degustace 2 vzorků vína. Rezervace na prohlídku expozice výroby vína je nutné provést předem a to na emailové adrese amalie.balastikova@botanicka.cz nebo na telefonu 737 284 260.

 

Podělte se s přáteli: