Největší samostatný koncert v historii skupiny Zrní rozezní 11. října Forum Karlín

Zrní mají před sebou velkolepý křest nového alba Jiskřící, na kterém zahrají s FHK a kde vystoupí Dekkadancers. Jedinečné spojení hudebních experimentátorů, klasiky a soudobého tance!

Celý koncert bude rozdělen do dvou částí, kdy v první polovině kapelu doprovodí Filharmonie Hradec Králové a druhá část bude více věnovaná aktuální desce. Zazní i nejoblíbenější skladby ze starších alb. Zrní ještě nikdy nehráli v Praze v doprovodu symfonického orchestru! Jedná se tedy o jedinečnou šanci pro pražské fanoušky vychutnat si kouzelný hudební zážitek. O návrh scény se postará hudebník a vizuální umělec Milan Cais.

Ve druhé polovině koncertu se ke kapele na pár písní připojí taneční skupina Dekkadancers vedená prvním sólistou baletu Národního divadla Ondřejem Vinklátem, Štěpánem Pecharem a Markem Svobodníkem.

Celý večer otevře elektronický experimentátor Jonatán Pastirčák aka Pjoni (SK), který se postaral o elektronický feeling alba Jiskřící. Ve Foru Karlín odehraje vlastní koncertní set, ve nemž originálně kombinuje zvuk elektronicky modulovaného Violoncella s postindustriálními beaty.

„Na tomhle koncertě pokřtíme naší letošní desku Jiskřící, ze který máme velkou radost a kterou tu téměř celou s velkou chutí zahrajeme“,přibližuje zpěvák Zrní Honza Unger a dodává „samozřejmě dojde i na naše oblíbený písničky ze starších alb, jako jsou Rychta, Dva, Jabloně, Hýkal a další.“

Kapela Zrní je známá také spoluprací s nejlepšími tuzemskými symfonickými tělesy. Ať už to byla Janáčkova filharmonie Ostrava, se kterou okouzlili návštěvníky festivalu Colours of Ostrava či Festivalu Pohoda na Slovensku nebo například letošní květnový koncert v domácím Kladně, kde Zrní vystoupili se Symfonickým orchestrem Hlavního města Prahy – FOK.

Pro pražský koncert Zrní zvolili Filharmonii Hradec Králové, se kterou již dvakrát úspěšně vystupovali a vždy si spolupráci obě tělesa pochvalovala. Koncert bude dirigovat Stanislav Vavřínek (se Zrní již potřetí), aranží se ujal Stano Palůch (Slovenský geniální multi-instrumentalista a hudebník).

„Těšíme se, že si zahrajeme na takovym místě, jako je Forum Karlín. Na místě s tak vyhlášenym zvukem a takovýma možnostma. Vynechali jsme letos koncerty v Praze a všechno směřujeme k podzimu a hraní tady. Bude to náš největší samostatnej koncert a dáme si fakt záležet na tom, aby to byl pro lidi zážitek“, uzavírá frontman kapely Honza Unger.

Vstupenky v síti Ticketstream: Stání 390,- / Sezení elevace 590,-

Vstupenky k zakoupení: http://zrni.cz/forumkarlin/

Oficiální Promo Spot: https://www.youtube.com/watch?v=Bjwp_XFc6Tg

Zrní vydali svoji poslední desku Jiskřící letos v březnu, konkrétně 31.3.2017. V lednu se za novým albem vypravili až do Madridu. Z celého procesu nahrávání vznikl čtyřicetiminutový film Jiskřící z Madridu, který dokumentuje zrod Jiskřící.

S kapelou do Španělska vyrazil také kameraman a režisér Tomáš Bláha, jenž měl na starosti natáčení a dokumentování nejen práce ve studiu, ale také celé cesty, chvil odpočinku, radosti, únavy a zábavy. Svým kameramanským okem nás nechává nahlédnout do zákulisí kapely, její intimity v průběhu tvorby nové desky.

Vypravěčem dokumentu je zpěvák kapely Honza Unger: „Desku jsme odjeli nahrávat do Madridu, s producenty Jonatánem Pastirčákem a Ondřejem Ježkem. Ujeli jsme dodávkou 2200 kilometrů. Nápad, odjet někam daleko, vzešel právě od Ondřeje. Chtěli jsme, aby tohle natáčení bylo semknutý, aby se zachytila energie toho procesu a deska měla charakteristickou náladu. A taky jsme do toho chtěli vnést nějakou zvukovou změnu. Proto Jonatán, úžasně otevřená hlava, obrovskej talent, kterej dělá elektroniku. I jeho nám doporučil Ondřej. No a v týhle partě, na Ondřejem vymyšlený misi, jsme strávili celkem 14 dní, z toho 4 na cestě a 10 nahráváním. Přes den ve studiu na periferii a v noci společně nahňácaný v malým bytě v jedenáctým patře baráku s výhledem na celej Madrid. Mělo to skvělou atmosféru, jak na táboře, na bojovce, čemuž pomohla i ta dálka a odříznutost od domova. Bylo krásný jarní počasí a bavilo nás to. Sem si jistej, že to z tý desky musí bejt cejtit, třeba ne slyšet, ale někde to tam jistě je.“

Ungerův melodický hlas a citlivost pro tvorbu textů dávají snímku osobitou atmosféru. Přesně tu, kterou na Zrní máme rádi.

Dokument Jiskřící z Madridu: https://www.youtube.com/watch?v=tmxcOOpLzV0&t=43s

 

 

Podělte se s přáteli: