Kiseljovův Synestetismus láká do lázeňského města Klášterec nad Ohří

Galerie Kryt malebného města mezi Doupovskými a Krušnými horami – Klášterec nad Ohří – hostí do 1. 8. výstavu působivých konceptuálních maleb Vladimíra Kiseljova s názvem SYNESTETISMUS, v níž je obsaženo množství symbolů a poutavých příběhů. Mladý, úspěšný tvůrce výstavou představuje svůj osobitý komplexní výtvarný směr, který založil a v němž tvoří.

Kiseljovův synestetismus spojuje vizuální prožitek a procítění s mnohými uměleckými proudy, v nichž se autor angažuje, od malby, scénografie a režie přes performance art a arteterapii po tvůrčí psaní.  Jednatřicetiletý absolvent SŠUŘ Brno a JAMU Brno realizoval již více než 80 svých samostatných výstav obrazů v České republice i v zahraničí (Vídeň, Berlín, Lipsko, Kodaň, Edinburg, Ženeva, Zadar, Piešťany aj.).  

Ve svých obrazech rád zachycuje energii hudby, především klasické, a své osobní vnímání mytologie, pohádkových příběhů a jejich symbolů. V rámci svých výstav tradičně uvádí performance, v jejichž průběhu tvoří přímo před zraky diváků (akrylovými barvami buď v horizontální poloze na zemi, litím barev, nebo ve vertikální poloze, malbou štětcem na plátno) obraz dle aktuální inspirace hudbou, která může být reprodukovaná či hraná naživo, jako tomu bylo v případě vernisáže v klášterecké galerii Kryt, kdy 7.7. v 17:00 Kiseljov za hudebního doprovodu Jaroslava Svěceného (Bachova Sonata No.1 in G minor) vytvořil v rámci osmiminutové malířské performance obraz Otec, Syn a Duch.

Svým dílem se Kiseljov snaží pozitivně působit na společnost a vnášet energické duchovní impulzy do všedního života svého okolí. Jak autor sám říká: „Mé obrazy vyjadřují komplexní synestetické vnímání světa a tedy propojují všechny smysly. Vnímám hudbu, barvy, filosofický význam, pohyb, prostor a čas. Má tvorba je prožitá, autentická přímá vnitřní cesta, přetvořená do uměleckého díla.“

S Kiseljovovým dílem se můžeme setkat i ve veřejném prostoru jako je podchod vlakového nádraží v Tišnově, kde vytvořil svého druhu největší nástěnnou malbu u nás. Další jeho malby najdeme ve FF MU Brno, Galerii kritiků Praha, ve Vila Settemerli Florencie či ve skotském Edinburghu.

Vladimír Kiseljov také napsal a vydal několik knih se svými obrazy jako jsou například Mysteria Richarda Wagnera v obrazech či Klíč k Bráně nebes – Laboratoř lidskosti.

Na výstavě v Klášterci nad Ohří představuje Kiseljov v premiéře hned několik děl, např. V každém tvoru jiskra boží – sv. František z Assisi nebo cyklus symbolik z tarotu.

Galerii Kryt najdete v Klášterci nad Ohří na náměstí Dr. E. Beneše pod radniční věží (vedle turistického informačního centra), otevřeno je v po – pá od 8,30 do 17 hodin, v so a ne od 9,00 do 17,00 hodin.

Více info na: http://www.kiseljov.net/

 

Podělte se s přáteli: