Dekkadancers a balet Jihočeského divadla uvede představení Jižní spojka

Taneční představení Jižní spojka bude mít pražskou premiéru již 28. května 2017 na scéně Jatka78. Skupina Dekkadancers složená převážně ze sólistů baletu Národního divadla v Praze se spojila s baletem Jihočeského divadla, aby společně uvedly složený večer plný nekonvenčního humoru a zajímavých tanečních kreací.

Představení mělo v březnu tohoto roku premiéru v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích a v současné době bude mít svou „premiéru“ i v Praze. V průběhu triptychu se tak na jednom jevišti vedle sebe představí soubor a sólisté baletu Jihočeského divadla spolu s členy uskupení Dekkadancers. Sólista baletu Jihočeského divadla Zdeněk Mládek to příznačně okomentoval slovy „Dřív než postaví dálnici, jsme se spojili s Prahou alespoň kulturně.“

„Každá choreografie zpracovává poutavě jiné téma. Komu lahodí neotřelý jevištní humor choreografa Viktora Konvalinky, ten si přijde stoprocentně na své. Mluvené slovo k choreografii Elixír namluvil herec Jiří Lábus, který dekkačům fandí a na představení bude v hledišti,“ dodává s úsměvem jeden z choreografů večera a lídrů Dekkadancers Marek Svobodník.

Na programu večera bude již prověřená choreografie Ondřeje Vinkláta a Štěpána Pechara s názvem Přesně včas snoubící se s hudbou Maxe Richtera a Franze Schuberta, volně pojednávající o naději a lásce, která je schopná překročit i smutek z odchodu bližního. Druhou částí večera bude Faunovo odpoledne Marka Svobodníka, kterou vytvořil před dvěma lety pro soubor Dekkadancers. Minimalistická choreografie ve stylu futuretra zpracovává dnes již klasické téma baletní partitury s podtitulem že “ i faunové mají své sny“.

Zlatým hřebem večera bude zatím poslední počin choreografa Viktora Konvalinky s názvem Elixír. Na libreto scénáristy Štěpána Benyovszkého vznikl příběh o honbě za elixírem věčného života plný situačního humoru a gagů, jež jsou charakteristickým znakem pro tvůrce souboru Dekkadancers.

Vstupenky na: https://goout.net/cs/listky/jizni-spojka/nabb/

 

Podělte se s přáteli: