Již za dva týdny vystoupí legendární Cirque du Soleil v Praze s Varekai

Cirque du Soleil již přinesl zábavu a okouzlení téměř 160 milionům diváků ve čtyřech stovkách měst, a to ve více než 60 zemích na všech kontinentech. V květnu se představí i českému publiku s exkluzivním představením Varekai.

Fenomén Cirque du Soleil je dnes již legendou. Ze skupiny dvaceti pouličních artistů, kteří stáli v roce 1984 u jeho zrodu, se stal význačnou mezinárodní organizací zajišťující vysoce kvalitní artistická vystoupení. Tento soubor sídlící v kanadském Québecu čítá aktuálně na čtyři tisíce zaměstnanců, včetně více než 1 300 artistů z téměř padesáti různých zemí světa.

Příběh Varekai začíná ve chvíli, kdy osamělý mladý muž opustí nebe a na padáku spadne do stínu kouzelného lesa, kaleidoskopického světa obydleného fantastickými tvory. Vlétne tak do mimořádného i absurdního dobrodružství. V tento den na okraji času, v tomto čistém místě s nekonečnými možnostmi se probouzí k životu nově nalezený zázrak tajemství světa a mysli.

Slovo varekai znamená v romském jazyce tuláků kdekoliv. Představení, které režíruje Dominic Champagne, tak vzdává hold kočovné duši, duchu a umění cirkusové tradice a těm, kteří s nekonečnou vášní pátrají po cestě, která vede do světa Varekai.

Kritikou i diváky opěvovaná mezinárodní umělecká skupina Cirque du Soleil se se svou show představí v pražské O2 areně hned čtyřikrát, a to od 18. do 21. května 2017.

Ceny vstupenek se pohybují v rozmezí 1.690 – 2.490 Kč a zakoupit je můžete v nejrůznějších online sítích nebo přímo zde: http://www.livenation.cz/artist/cirque-du-soleil-tickets

Cirque du Soleil do Prahy přiváží věhlasná společnost Live Nation a není pochyb o tom, že toto představení bude patřit ke špičkám pražského kulturního a uměleckého dění.

 

Podělte se s přáteli: