Shakespearova tragédie Macbeth v Divadle ABC již tento víkend

V sobotu 18. března se v Divadle ABC odehraje premiéra tragédie Williama Shakespeara Macbeth. Pod režijním vedením Pavla Kheka se v titulní roli představí Milan Kačmarčík, jeho ženu ztvární Diana Šoltýsová.

„Macbeth je road movie do pekel, hra o svědomí. Fascinuje mě neuvěřitelná, vzrušující, napínavá a dramatická kvalita Shakespearova textu. Macbeth, podobně jako Hamlet, přemýšlí o tom, co je „za koncem“. Co tam nalezne? A co tam najde divák?“ zajímá režiséra Pavla Kheka. A dodává: „Chceme více rozplést složitou spleť vztahů, která v Macbethovi je. Možná některé závěry našeho vnímání hry budou přece jen pro diváky překvapující.“

Tragédii o zhoubném pokušení moci přeložil profesor Martin Hilský. „Přiznám se, že jsem měl velkou radost, když divadlo zavolalo, že se rozhodlo hrát Macbetha v mém překladu,“ uvedl.

V roli Macbetha se představí Milan Kačmarčík, jeho ženu si zahraje Diana Šoltýsová. V inscenaci dále hrají Pavel Juřica, Aleš Bílík, Tomáš Novotný, Vilém Udatný, Radim Madeja / Jiří Š. Hájek, Jiří Schwarz, Michael Vykus, Viktor Dvořák, Matyáš Valenta, Petr Klimeš, Jiří Klem, Oldřich Vízner, Evellyn Pacoláková, Petra Tenorová, Nina Horáková, Lucie Pernetová a Kristián Špiner.

Podělte se s přáteli: