Na Valentýna do pražského Světozoru na La Película?

Právě dnes začíná Festival španělsky mluvených filmů La Película. Z Prahy zamíří letos také do Brna, Ostravy a Hradce Králové a nabídne výběr toho nejzajímavějšího z aktuální španělské kinematografie.

Od 14. do 19. února bude španělština znít z plátna pražského kina Světozor, mezi 16. a 19. únorem ovládne také brněnské kino Scala, od 20. do 22. února se přesune do ostravského Minikina a od 22. do 24. února se výběr snímků představí v hradeckém Bio Central. 

Diváci se mohou těšit například na napínavý scifi thriller o konci světa Konec (Fin), satirickou Noemovu Archu (El Arca de Noé) nebo drama Matka (La madre), které bylo s úspěchem uvedeno mj. na festivalu v Cannes. Chybět nebudou ani dokumenty; za pozornost stojí například dokument ORSON WEST o méně známém projektu slavného Orsona Wellese.

Stejně jako v předchozích letech nabídnou organizátoři návštěvníkům festivalu ucelený pohled na španělsky mluvenou kinematografii od divácky úspěšných velkofilmů přes odbornou kritikou oceňované snímky až po dokumenty reflektující aktuální témata. Vedle filmových novinek z Pyrenejského poloostrova nebudou chybět ani aktuální snímky ze zemí Latinské Ameriky.

Právě dnes odstartuje festival ztřeštěnou komedií Noc, kdy moje matka zabila mého otce: důvtipnější titul pro dnešní romantický den nemohli  organizátoři festivalu zvolit! Pokud se rádi bavíte, neměl by vám tento snímek založený na nedorozuměních a slovních hříčkách utéct.

Redakce nenudtese.cz vám v nejbližších dnech přinese recenze vybraných filmů.

Více informací k programu naleznete na:
http://www.lapelicula.cz/ nebo https://www.facebook.com/LaPeliculaCZ/?fref=ts

 

Podělte se s přáteli: