Netanel Goldberg a Mitsch Kohn se představili v předadventním hudebním flow

V úterý 26. 11. vystoupili v pražském Divadle Kolowrat Netanel a Mitsch se svou léčivou hudební lázní nazvanou Pravda Přítomnosti – The Truth of Now. Dva skvělí duchovní hudebníci v unikátním spojení, nad nímž převzala záštitu společnost Sacred Chants, prozvonili historické prostory v samém srdci Prahy éterickými zvuky, které zanechaly hluboké vjemy ve všech přítomných.

Netanel v počátku koncertu vyzval diváky, aby ochutnali přichystané lískové oříšky a představili si, jak v nich novolunním čase krátce před zahájením Adventu klíčí semínko nových možností a růstu. Následná hudební ceremonie skrze intuitivní hudbu otevřela prostor, který ponechal volnost pro meditaci či spontánní pohyb a tanec – cestě do nitra sebe sama. Diváci se přidávali k Netanelovým neuvěřitelným hlasovým kreacím ve svém vlastním projevu a stalo se, že některé z nich zpěvák vyzval, aby jej doplňovali, aby nechali plně vyznít svůj hlas.

Netanel se svou kytarou a bubnem a Mitsch s klávesami a perkusemi provedli všechny přítomné expresivním a sugestivním hudebním flow a pomohli přítomným dosáhnout hlubokého zvnitřnění a spojení s transcendentálním prostorem v nás skrze jemné vedení intuitivní hudbou, zvuky a slovy.

Přiznivé účinky léčivé zvukové terapie jsou dnes velmi široce diskutovaným tématem, jemuž se dostává i ve vědě a výzkumu stoupajícího zájmu. Obecně se hovoří o Solfeggio léčivých frekvencích, Chladniho experimentech s kovovými deskami a pískem v rezonanci, vznikají dech beroucí experimenty se zvukovými vibracemi a vodou. Není pochyb o tom, že na nás jako na vodní tělesa má hudba ohromný vliv.

Úterní koncert potvrdil blahodárnost léčivých zvuků a hlasů širokému spektru návštěvníků, z nichž mnozí celý koncert protančili, jiní promeditovali na dřevěných parketách, z nichž se tu a tam odloupla tříška, aby upozornila na fyzickou přítomnost prožívané reality, a jiní proseděli s očima přivřenýma na židličkách ve druhé části sálu. Každý si mohl odnést prožitek, po jakém toužil.

Koncert byl zakončen Netanelovou prosbou, aby diváci netleskali a udrželi si prožitek ve svém vnitřním tichu. Odcházela jsem ve chvíli, kdy se mnozí v sále – známí i neznámí, objímali a přáli si mnoho štěstí a radosti do nadcházejícího předvánočního času a období novolunní, nových začátků… Tak jako už několikrát mě napadlo, že duchovní koncerty skutečně mají svůj jedinečný rozměr a že stojí za to jej prožít, i když se někomu „nezasvěcenému“ může zdát, že to je zkrátka „ezo extrém“.

Zkuste i vy příště dát šanci novým horizontům prožitku ve svých životech. Blížící se koncerty pořádané společností Sacred Chants naleznete zde: http://www.sacredchants.cz/

Recent posts

Podělte se s přáteli: