SERGEJ POLUNIN v Národním divadle v Praze!

Na naši první scénu zavítá světoznámý tanečník, první sólista a jedna z nejvýraznějších osobností současné baletní scény – SERGEJ POLUNIN.

Kritika ho častuje přezdívkami jako „James Dean baletu“ nebo „nejtalentovanější baletní tanečník své generace“. Pyšní se titulem nejmladší sólista v historii Královského baletu v Londýně a je přirovnáván i k legendárnímu Michailu Baryšnikovi.

Ukrajinský tanečník se z nejprestižnějších divadel dostal až na filmové plátno díky americkému režisérovi Stevenovi Cantorovi a producentce Gabrielle Tana. A právě film s názvem DANCER, který měl již světovou premiéru v USA a sklízí jeden úspěch za druhým, bude mít pražské publikum možnost vidět v historické budově Národního divadla 1. května 2017. Snímek se bude exkluzivně promítat pouze v tento den a to hned dvakrát – v 16.00 a 20.00.

Sergej Polunin bude na promítání osobně přítomen a nabídne divákům své dechberoucí živé vystoupení na prknech Národního divadla v populární choreografii Take me to church. Hned poté se uskuteční veřejná diskuze s tímto umělcem nejen o filmu, ale i jeho kariéře a životě, kterou povede producent Milosh Harajda, který s tanečníkem léta úzce spolupracuje.

Vstupenky budou v prodeji od 10. března 2017 od 9.00 v pokladnách Národního divadla. Národní divadlo zahajuje prodej vstupenek přesně v den, kdy film Dancer přichází do filmové distribuce ve Velké Británii.

„Jsem velice rád, že unikátní dokument s prostým názvem DANCER se podařilo dostat do Národního divadla a to i s jeho protagonistou osobně. Sergeje Polunina považuji bez nadsázky za fenomenální zjev a to nejen z hlediska jeho profesionálních dovedností, ale stejně tak i v rámci značné vnitřní rozervanosti a neučesaných životních peripetií. Sergej sám i tento film „mluví“ o tom, že každá mince má dvě strany a nic v životě není zadarmo.“ (Petr Zuska, umělecký šéf Baletu ND)

DANCER jedinečným způsobem vykresluje osobní portrét nanejvýš pozoruhodného člověka a velkého umělce. Obdařen ohromující silou a vyrovnaností, vzal Sergej Polunin taneční svět útokem. Na vrcholu své slávy, ve věku 21 let, odešel a na pokraji sebezničení, balancoval se svým talentem, který se stal v určité době větší zátěží než darem.

Producentem české premiéry filmu Dancer je Milosh Harajda, který v roce 2011 představil tvorbu Davida LaChapella v Galérii mesta Bratislavy a velkou retrospektivu v Galerii Rudolfinum v Praze. S americkým fotografem, který je též autorem titulní fotografie k filmu, spolupracuje dodnes a jako PR agent a kreativní konzultant měl na starosti galerijní a muzejní projekty v Chile (Museo de Arte Contemporaneo), Peru (MAC Lima), Montevideu, Římě (Palazzo delle Esposizioni), Paříži (Paris Foto) a ve Vídni (Galerie Östliche).

Více infomací na: www.narodni-divadlo.cz

 

Podělte se s přáteli: